Water in Patagonië

Vandaag blog actiedag 2010 en het gaat over water, hoe belangrijk het is dat er overal schoon water komt en vooral blijft. Een kunstenaar die zich met water bezig houdt is Ulay, hij is in 2009 met zoon Jurriaan Löwenstein in Patagonië geweest en heeft daar gekeken naar water in al zijn verschijningsvormen. En vastgelegd in foto’s, films. Op de site waterfonie.org komen alle foto’s en films in een stroom op het beeldscherm. Die kun je per onderwerp aanklikken, veel foto’s zijn gemaakt met een verrekijker gemonteerd op een telefooncameraatje! Veel ijsbergen en nog mooi ook. Een van de onderwerpen zijn de flessen water die daar blijkbaar heel veel gebruikt worden, zelfs de doden krijgen een fles water mee. Prachtig om naar te kijken, dit waterproject.

Waterfonie.org

4 reacties op Water in Patagonië

 • Hallo Jelske,

  Ik heb je website gevonden via Blog Action Day. Was benieuwd naar andere Nederlandse deelnemers.
  Was nog niet bekend met de kunstenaar die je noemt. Heb net zijn site bekeken!

  Zelf heb ik voor Blog Action Day over de Bottled Water Footprint geschreven op mijn blog: http://bit.ly/ceGDbr

  Groeten,
  Charlotte

 • Jelskedei

  Hi Charlotte,

  Was een mooi initiatief, deze aktiedag. Ik erger me ook altijd aan die flesjes water, ik gebruik ze wel altijd en vul ze zelf met heerlijk, echt amsterdams water. Het beste water wat er is. Komt nl uit de duinen. En Ulay deed vroeger performances met Abramovic, zie Ulay.net

 • Het is voor mij niet de eerste keer dat ik meedoe aan blog action day. Fijn te zien dat er meer mensen met dit fenomeen begaan zijn. Ik kwam je toevallig tegen op de site van Charlotte.

 • Jelskedei

  Hi Sjoerd, leuk zo’n blogdag. Ik kende het fenomeen niet, maar ben ook pas begonnen met bloggen. En water gaat ons zo langzamerhand wel allemaal aan. En ik ben gek op water.