Gratis websites

GratiswebsitesNee, het is geen reclame voor mijn bedrijf, want gratis maak ik ze niet. Maar voor diegenen die snel, simpel, maar vooral gratis iets willen, zijn hier een paar mogelijkheden. Je moet er wel tijd in kunnen steken om achter het hoe en wat van deze mogelijkheden te komen. Dus snel, hoezo snel!

Als je snel een blog wilt maken met foto’s van je werk of teksten over je werk of welk onderwerp dan ook, dan is Tumblr een prachtig medium. Met veel templates waar je uit kunt kiezen en die je ook beperkt kunt aanpassen. En je hebt een eigen “domeinnaam”: naam.tumblr.com. Heel handig om iets aan anderen te laten zien. De kwaliteit van de foto’s is heel goed. En het ziet er gelikt uit. Gaat goed samen met Facebook en Twitter. Ook kun je via je eigen website heel gemakkelijk een blog bijhouden, alleen de link naar je tumblr er op zetten: Tumblr. Schijnt niet SEOvriendelijk te zijn: SEO

Dan zijn er twee eenvoudige CMS-systemen, waarvan één gratis: Staceyapp. Dit vergt iets meer van je, maar je hebt geen speciale webkennis nodig om het te kunnen. Het is een andere manier van simpel een website in elkaar zetten, lees voor de verschillen hier meer. Staceyapp wordt veel gebruikt door kunstenaars, is van een simpele eenvoud, minimalistische ontwerpen, waar je ook meerdere templates voor kunt krijgen en als je handig bent, maken.

En dan is er natuurlijk WordPress, is ook gratis en gemakkelijk, maar weer niet als je iets speciaals wilt. Bij veel hostingbedrijven kun je WordPress laten installeren, hoef je alleen maar een thema aan te passen en je hebt ook een blog. Maar zodra je iets anders wilt, heb je toch meer kennis nodig. En dan kun je aan mij denken, ik maak de meeste websites in WordPress, zodat je de inhoud zelf kunt aanpassen en aan mij de technische dingen en de vormgeving overlaat.

Berichten zijn gesloten